راه ترک اعتیاد به تریاک در منزل چیست؟
ترک اعتیاد به تریاک تکنیک های خاصی دارد که اگر آن را با برنامه انجام دهید حتی موفق به ترک تریاک در خانه می شوید. در جلسات مشاوره ترک اعتیاد آنلاین در ویکی روان سوالات بسیاری در مورد بهترین روش ترک تریاک از روانشناسان می شود که در ادامه به آنها می پردازیم.
برگرفته از: https://www.wikiravan.com/quit-opium-addiction/
بهترین راه ترک اعتیاد به تریاک چیست؟
پیشنهاد می کنیم قبل از شروع این مطلب، مقاله تعریف اعتیاد در روانشناسی چیست را حتما در سایت ویکی روان مطالعه نمائید تا دید بازتری به این موضوع پیدا نمیائید.
اگر به اعتیاد به مواد مخدر مبتلا هستید، می دانید وسوسه و عقب نشینی ممکن است مانعی سخت برای غلبه بر اعتیاد باشد
غلبه بر وسوسه ساده نیست اما می توانید از پس آن برآیید. شما با خواندن این مقاله ویکی روان اولین قدم برای ترک تریاک را برمی دارید. یادگیری در مورد روند ترک و راه های پشت سر گذاشتن آن، کلید موفقیت و قطع دائمی مواد مخدر است.
بسیاری به همین تکنیک ها موفق به ترک تریاک در منزل شدند پس شما هم می توانید.
وابستگی و اعتیاد به تریاک و دیگر مواد مخدر
به غیر از تریاک، اعتیاد به مواد مخدر می تواند شامل داروهای غیر قانونی مانند هروئین نیز باشد. همچنین شامل داروهای تجویزی باشد که برای درمان درد استفاده می شود، مانند:
- کدئین
- متادون
- مورفین
- اکسی کدون
استفاده طولانی مدت از هر نوع مواد مخدر – غیرقانونی یا تجویزی – می تواند منجر به مصونیت در برابر آن مواد شود.
این بدان معناست که برای داشتن اثرات مشابه، باید مقدار بیشتری از دارو را مصرف کنید و با ادامه استفاده از دارو، بدن به آن وابسته می شود. یعنی در صورت قطع مصرف دارو، علائم ترک خواهید داشت
همچنین وابستگی روانی وجود دارد که به آن اعتیاد نیز گفته می شود. با اعتیاد، شما اشتیاق زیادی به مواد مخدر دارید و نمی توانید مصرف خود را کنترل کنید، حتی اگر به شما یا دیگران آسیب برساند.
همه این عوامل می تواند به معنی مصرف بیش از حد دارو باشد که منجر به مصرف بیش از حد آن می شود. همچنین اعتیاد به این معنی می باشد که شما اقدامات غیرقانونی را برای دریافت بیشتر مواد مخدر انجام می دهید.
تنها راه برای ترک اعتیاد به مواد مخدر، قطع مصرف مواد مخدر است
این به معنای گذراندن مراحل ترک است. اگر بدانید چه علائم و عوارض جانبی در انتظارتان است ترک مواد مخدر آسان تر می شود.
علائم ترک تریاک و جدول زمانی
با ترک تریاک، علائم ترک در شما ایجاد می شود. شما ممکن است از مراحل سم زدایی متفاوتی در طول فرآیند ترک استفاده کنید که دفع مسمومیت نیز نامیده میشود.
مقدار زمانی که طول می کشد تا شما از سم زدایی استفاده کنید به عواملی مانند:
- شدت اعتیاد شما
- سلامت کلی شما
- تعداد دفعات استفاده از مواد
- نوع مواد مخدری که استفاده کرده اید
1- مراحل اولیه از علائم ترک اعتیاد به تریاک
در مراحل اولیه ترک تریاک، علائم حدود شش تا 30 ساعت پس از قطع مصرف دارو شروع می شود. زمان بستگی به نوع مواد مخدری دارد که به آن معتاد هستید.
در طی مراحل اولیه ترک، ممکن است این موارد را تجربه کنید:
- اضطراب یا تحریک پذیری
- درد عضلانی
- بدن درد (از شایع ترین علائم ترک تریاک است)
- خستگی
- مشکل خواب
- تعریق
2- مراحل بعدی
حدود 72 ساعت پس از قطع مصرف دارو، علائم معمولا بدترین حالت را دارند. در این مدت، علائم اولیه شما شدیدتر می شوند. همچنین ممکن است علائم جدیدی را تجربه کنید از جمله:
- لرز شدید (در افرادی که اعتیاد سنگین به تریاک و دیگر مواد مخدر دارند دیده می شود)
- معده درد
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
بازه زمانی کلی از نشانه های ترک کردن تریاک
هفته اول ترک معمولا بدترین حالت است، اما آماده باشید زیرا برخی علائم بیشتر طول میکشند. علائم معمولا تا یک ماه ادامه دارند، اما ممکن است چندین ماه نیز طول بکشند.
علائمی که می توانند بیش از یک هفته ادامه داشته باشند شامل
- خستگی
- انواع بیماری افسردگی
- اضطراب (اگر نمی دانید معنی اضطراب چیست اینجا کلیک کنید)
- و مشکل خواب
هستند.
درمان خماری در روند ترک اعتیاد تریاک
داروهایی در دسترس هستند که می توانند به شما کمک کنند تا از خماری خلاص شوید. به عنوان مثال، برخی از روش های درمانی می توانند روند ترک را کوتاه کرده و علائم را کمتر کنند که عبارتند از:
- کلونیدین هیدروکلراید، برای درمان علائم شایع
- نالوکسان، برای درمان مصرف بیش از حد هروئین
- نالترکسون، برای جلوگیری از عود علایم
- بوپرنورفین، همراه با نالوکسان در هنگام ترک برای کاهش علائم یا پس از سم زدایی برای جلوگیری از عود علایم
ممکن است پزشک در موارد شدید اعتیاد به متادون، در حین ترک، متادون نیز تجویز کند و به تدریج مقدار دارو را برای کمک به کاهش وابستگی کاهش دهد. اگر در مورد هر کدام از روش های درمانی سوالی دارید، با متخصص روانشناس و پزشک خود مشورت کنید تا شما را بیشتر راهنمایی کند.
خطرات و مزایای ترک مصرف تریاک
بارها جلسات مشاوره اعتیاد گفته کی شود که اگرچه گذراندن مراحل ترک دردناک است، اما مزایای کلی آن بیشتر از هر خطری است. با این وجود، چند مرحله خطرناک در روند ترک وجود دارد که شامل این موارد می شوند:
- اسهال شدید یا استفراغ بیش از حد که منجر به کم آبی و از بین رفتن الکترولیت ها می شود
- آسپیراسیون (تنگی تنفس در استفراغ)
- عفونت های ریوی ناشی از استنشاق
- تشنج
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خطرات، با مشاور ترک اعتیاد خود صحبت کنید. همیشه به خاطر داشته باشید که خطرات ترک بسیار کمتر از خطرات ادامه اعتیاد به مواد مخدر است.
ترک تریاک چند روز طول می کشد؟
یکی از سوالات همیشگی در بخش مشاوره غیرحضوری ترک اعتیاد در ویکی روان همین مورد است:
- ترک تریاک چند روز طول می کشد؟
- بعد از چند روز می توانم در ترک اعتیاد تریاک موفق بشوم؟
جواب این سوال به چند مورد بستگی دارد:
- چقدر در مصرف تریاک سابقه دارید؟
- میزان مصرف شما چقدر است؟
اگر یک مصرف کننده با سابقه و طولانی مدت هستید امکان دارد ترک قطعی شما حتی تا یک سال هم طول بکشد، اما اگر سابقه چندانی در اینکار ندارید می توانید کمتر از شش ماه آن را کنار بزارید.
اما در حقیقت پاسخ سوال ترک تریاک چند روز طول می کشد وابسته به دو شرط اساسی است. اول اینکه بدانید ترک تریاک به دو عامل
- ترک جسمانی
- ترک روانی
مربوط می شود.
ترک جسمانی تنها به چند روز یا در موارد شدید به چند ماه نیاز دارد تا انجام شود، بعد از این مدت بدن در وضعیت سلامت و به اصطلاح “پاک” قرار می گیرد و نیاز به مصرف ندارد اما همیشه این جنبه روانی است که فرد را ترغیب به مصرف دوباره می کند.
به همین دلیل مدت زمان ترک تریاک برای هر فرد متفاوت بوده و بازه زمانی دقیقی را نمی توان برای آن در نظر گرفت.
نکاتی برای ترک تریاک در خانه
همه دنبال بهترین روش ترک اعتیاد به تریاک و دیگر مواد مخدر هستند اما معمولا نکات ریز را فراموش می کنند، نکاتی که بسیار تعیین کننده هستند.
وقتی آماده ترک عادت مصرف مواد مخدر هستید، بدانید که حمایت برای مقابله با ترک مواد مخدر مهم است. هرچه حمایت بیشتری داشته باشید، احتمال موفقیت در غلبه بر اعتیاد بیشتر خواهد بود.
انواع حمایت برای کنار گذاشتن اعتیاد تریاک
اما چند نوع حمایت برای کنار گذاشتن مصرف تریاک وجود دارد؟
1- مراقبت حرفه ای
به جای اینکه به تنهایی ترک کنید، بهتر است به یک مرکز سم زدایی مراجعه کنید. در آنجا، شما تحت نظارت حمایت تیمی از پزشکان خواهید بود که به شما در حفظ امنیت و تسکین علائم ترک کمک می کنند.
اگر ترجیح می دهید روند ترک در خانه را طی کنید، حتما در تماس نزدیک با یک مشاور خوب برای ترک اعتیاد باشید. هنگامی که این کار را انجام می دهید با مشاور مشورت کرده و قبل از شروع، درمورد داروهایی که ممکن است برای شما تجویز کند و عبور از مراحل صحبت کنید.
وقتی مراحل را طی می کنید، حتما عوارض جانبی مداوم را به مشاور روانشناس گزارش دهید.
2- حمایت عاطفی
حتما به خانواده و دوستان خود بگویید که در حال ترک هستید. زمان سختی پیش رو خواهید داشت و داشتن حمایت می تواند تغییر بزرگی ایجاد کند.
اگر قصد ترک تریاک در خانه را دارید، اطمینان حاصل کنید که حداقل یک نفر هر روز شما را چک می کند. گروه های پشتیبانی و مشاوره فردی نیز گزینه هایی برای حمایت عاطفی هستند.
مهم ترین نکات برای ترک تریاک در خانه
آماده بودن در روند موفقیت ترک تفاوت ایجاد خواهد کرد. اگر در خانه هستید، وسایل مورد نیاز خود را تهیه کنید. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
1- مایعات
اگر در حین ترک، استفراغ یا اسهال داشته باشید، ممکن است آب بدنتان کم شود. بنابراین، نوشیدن مقدار زیاد مایعات مهم است.
خرید نوشیدنی های حاوی الکترولیت مانند
- آب نارگیل
- آب هندوانه
- آب میوه های طبیعی
- سرم های الکترولیت دار
را هم مد نظر داشته باشید.
2- داروهای بدون نسخه (OTC)
داروهای بدون نیاز به نسخه ممکن است به شما کمک کنند تا با عوارض جانبی ترک مقابله کنید. این محصولات ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- دیمن هیدرینات (درامامین) یا مکلیزین (بونین) برای حالت تهوع
- ایمودیم (لوپرامید) برای اسهال
- ایبوپروفن (Motrin) یا ناپروکسن (Aleve) برای دردهای عضلانی، لرز و تب
3- فعالیت خود را بیشتر کنید
حتما فعالیت هایی را برای سرگرمی در دسترس خود داشته باشید. کتاب، فیلم و موسیقی همه مواردی می توانند ذهن شما را از علائم ترک اعتیاد تریاک دور کنند.
4- حمایت دوره طولانی
ترک فقط یک قدم در روند کنار گذاشتن تریاک و مواد مخدر است. پس از ترک مواد مخدر احتمالا می خواهید طرحی برای موفقیت طولانی مدت داشته باشید که می تواند شامل گروه های پشتیبانی و درمان مشکلات روانی باشد.
با افرادی که مانند شما موفق به ترک تریاک شده اند در تماس باشید و نشست هایی هر چند مجازی و از راه دور داشته باشید.
این کار باعث می شود بهتر در مسیر فعلی باقی بمانید و روند بعد از ترک تریاک برایتان راحت تر باشد.
5- با پزشک خود صحبت کنید
ترک کردن تریام و دیگر مواد مخدر شاید سخت و ناراحت کننده باشد اما هر چقدر که ناراحت کننده هم باشد ارزش آن را دارد که تلاش کنید.
گذر از مبارزات ترک، به شما امکان می دهد بدون خطرات وحشتناک و محدودیت های اعتیاد به مواد مخدر رو به جلو حرکت کنید. زندگی بعد از ترک اعتیاد تریاک بسیار لذت بخش تر می شود و تجربیات عمیق تری از زیبایی های زندگی خواهید داشت.
پیشنهاد ویکی روان به شما ??
همانطور که متوجه شدید، ترک اعتیاد به تریاک مراحل زیادی دارد که باید تمام آنها را به بهترین نحو انجام دهید. افراد زیادی موفق با ترک تریاک در منزل شده اند پس شما هم می توانید.
با این روش همیشه یک متخصص و دکتر روانشناس ترک اعتیاد در کنارتان خواهید داشت تا مسیر کنار گذاشتن مصرف تریاک را برایتان راحت تر کند.
برگرفته از: https://www.wikiravan.com/quit-opium-addiction/